Jeugd die kan vechten en dromen!

Jonge Vlaamse vrienden,

Op 16 maart 1946 werd het vernederde Vlaanderen getroffen door de dynamitering van de IJzertoren. Piëteit, vredeswil, ontvoogdingsrecht moesten wijken voor de lafheid en vulgariteit!
Men zweeg! Zij die wilden spreken konden niet, zij die konden spreken, durfden niet. Het pleit leek beslecht, de overwinnaar gekend. Vlaanderen was voorgoed het zwijgen opgelegd... Althans zo hoopte 'la Belgique'...
Maar nauwelijks enkele dagen later brak het eerste protest los, een eerste vastbesloten stem: die van de jeugd. Al het ministerieel gepalaver ten spijt, ondanks rijkswacht en prikkeldraad stroomden honderden jongeren naar Diksmuide, kordaat en vastberaden.

In de geschiedenis van de Vlaamse Beweging stond de jeugd meermaals vooraan. Denken we maar aan Rodenbach, de gebroeders van Raemdonck, Herman Van den Reeck, de helpers van Flor Grammens en de jongens aan het Oostfront!

En vandaag?... Vandaag kan ik u zeggen, staat er een nieuwe jeugd paraat. Een jeugd die ondanks de banvloeken van de politieke correctheid, ondanks de overdonderende en allesomvattende consumptiemaatschappij, denkt wat ze wil en ook wéét wat ze wil.
Een jeugd die zich nog wil inzetten voor ons ideaal, een jeugd die nog de moed heeft om tegen de stroom in te gaan, een jeugd die staat te trappelen van ongeduld om Vlaanderen te geven waar het recht op heeft.

Wij zijn hier vandaag aanwezig omdat wij, als jongeren, kiezen voor duidelijkheid.
Voor ons geen halfslachtige oplossingen à la federalisme, confederalisme of de zoveelste nadelige staatshervorming... Als jonge Vlamingen eisen wij onomwonden: Vlaamse onafhankelijkheid.
Voor ons, Vlaamse jongeren, een stevige Vlaamse Frontvorming over partijpolitieke en filosofische tegenstellingen heen, als dringend antwoord op de arrogantie van de Waalse PS en rest van het regime.
Voor ons geen wapendracht onder Belgische kleuren ten dienste van vreemde mogendheden.

Bedevaarders, dit is een oproep van en tot de jeugd:
- Wij vragen al de organisaties, waarin wij werkzaam zijn, over te gaan tot een radicaal-Vlaamse strijd! VLAANDEREN ONAFHANKELIJK!
- Wij eisen respect voor de waarden van de frontsoldaten: NOOIT MEER OORLOG, GODSVREDE en ZELFBESTUUR!
- Wij verzetten ons tegen alle mogelijke politiekcorrecte indoctrinatie op de scholen, aan de universiteiten en in de meeste jeugdbewegingen.
- Wij zeggen klaar en duidelijk: NEE, AAN HET verkochte IJZERBEDEVAARTCOMITÉ en een even klaar en duidelijk JA, AAN onze IJZERWAKE!

hansJongeren, twijfel niet langer! Ons verzet moet opnieuw beginnen, vastberadener en radicaler dan ooit te voren!

Deze plechtigheid, deze IJzerwake, vandaag aan het monument van de gebroeders van Raemdonck, wordt de herstelbedevaart van een nieuwe jeugd, het besliste antwoord aan het officiële IJzerbedevaartcomité.

Wij, jongeren, zeggen ja aan deze uitdaging!

Houzee!

Hans Verreyt

Zondag 25 augustus 2019: 18de IJzerwake