FolkartistenOpnieuw IJzerfolk in 2019!

Ook dit jaar mag u zich weer verwachten aan een spetterende editie van IJzerfolk, aansluitend aan de IJzerwake op zondag 25 augustus!

IJzerfolk is dans, muziek en sfeer rond traditie, Vlaamse identiteit en eenvoud. Volksmuzikanten op traditionele instrumenten nodigen uit voor wals, polka en bourrée. Of voor luisteren, genieten, een pint drinken of in het gras liggen.
Voor wat inmiddels reeds de derde editie is, kan u 25 augustus genieten van volgend programma:

13u30: Les Sakanotes, Frans-Vlaamse doedelzakgroep uit Kassel. Zij zullen uw oren verwennen met traditionele melodieën uit Vlaanderen, Morvan, Berry en Centraal-Frankrijk, maar ook enkele Keltische melodieën uit Schotland en Ierland zullen tijdens hun optreden niet ontbreken!

14u: 't jong vollek, traditionele en eigentijdse balfolk gebracht door drie kerels en één fel meiske. Gewapend met een stevige doedelzak, romantische trekzak, snerpende gitaar, ritmische cajon en bijgeval wat zoetgevooisde stembanden zijn ze klaar om de dansvloer op stelten te zetten.

15u: Het IJzerfolk Dansorkest, muzikantengroep rond Jan Jans-sens die uw diepste nostalgie zullen oproepen. Maak uw borst maar nat voor een lading traditionele melodieën gebracht door bovendien Ortwin Pieters, Wim Van Acker en anderen...

15u30: Ardel, traditionele balfolk van de bovenste plank gebracht door Stijn De Smedt en Stijn Van Der Heyden. Deze twee ervaren muzikanten breiden ongetwijfeld een memorabel slotdeel aan deze derde editie van IJzerfolk!

Zondag 25 augustus 2019: 18de IJzerwake